Een open plek voor initiatiefrijke en creatieve
mensen die zin hebben in een betere wereld.
Zo iemand als jij dus.
Voor deze editie van het SVN Kampvuur mochten we afreizen naar het platteland van Zeewolde. SVN’er Jeroen van Steen had geheel kosteloos zijn boerderij en tevens locatie voor persoonlijke groei, ontwikkeling en zingeving, Thuishaven, ter beschikking gesteld voor onze traditionele start van het nieuwe seizoen.
Mijn reis begon deze woensdag 6 september in mijn woonplaats Oosterwolde en via een kleine detour naar Zwolle, om daar een van de deelnemers op te halen, kwamen we rond 17:00 uur aan in Zeewolde.
Een mooie landelijke omgeving met een wijds uitzicht vol windmolens en diverse soorten landbouw. Naast het huis een groot grasveld met een aantal caravans van tijdelijke gasten en 5 varkens die elke dag kunnen genieten van een heerlijk modderbad.
In de achterste schuur was al een tafel neergezet en in de vuurschaal had men het vuur al ontstoken. Langzaam druppelde iedereen binnen en om ongeveer 17:45 uur gaf Engbert de aftrap en nodigde ons uit om in een kring te komen staan voor een korte voorstelronde. Iedereen kreeg de gelegenheid om zichzelf in het kort voor te stellen en waar hij of zij op het moment mee bezig is. Te beginnen met de gastheer uiteraard.
Ondertussen werd er natuurlijk al flink gesnoept van al dat lekker wat mee was gebracht. Brood met diverse smeersels, nootjes, fruit, snoeptomaatjes en komkommers. Maar ook diverse salades, soepen, een groente taart en gevulde wraps stonden op het menu.
Ook had Peter van Luttervelt van de Fruitmotor de Betuwse Krenkelaar en de alcoholvrije appelcider meegenomen. Gemaakt van appels met een afstand tot de appelmarkt 😉. De Fruitmotor was genomineerd voor de Duurzame dinsdagprijs en hoewel ze de prijs niet hebben gewonnen, geeft dit hen wel de nodige bekendheid om door te gaan met hun baanbrekende en sectoroverstijgende aanpak bij het verduurzamen van de fruitteelt in de Betuwe. Wisten jullie overigens dat je lid kunt worden van de Fruitmotor? Het hele kernteam is tijdens ons laatste overleg allemaal lid geworden. Dus bij deze een oproep aan jullie allen om ons voorbeeld te volgen! Volg deze link naar de website van de Fruitmotor.
Na de voorstelronde kon de soep worden opgediend en kon men zich echt te goed doen aan het overvloed aan eten en drinken.
Jeroen Doensen van CommonEasy was vervolgens aan de beurt om ons te vertellen over een alternatieve manier om als ondernemer een buffer te regelen voor een periode van ziekte. Naast de arbeidsongeschiktheidsverzekering en het Broodfonds, biedt CommonEasy een manier om een spaarpotje te creëren door middel van een netwerk vergelijkbaar met je netwerk op Linkedin. Er zijn een aantal overeenkomsten met het Broodfonds, zoals dat het geld in jouw potje min de schenkingen die je doet aan een andere deelnemer die ziek is, van jouw blijft. Als je wilt stoppen krijg je al geld wat er dan nog in je potje zit terug. Een groot verschil met het Broodfonds is dat er geen administrateur aan te pas komt die alle overboekingen moet doen. Dat wordt geregeld met een druk op de knop. Daarnaast is het aanmelden ook snel geregeld en kun je al beginnen met het bouwen aan je netwerk zonder dat je daarvoor inschrijfkosten betaald. Easy peasy 😊.
Het idee wekte wel de interesse bij een aantal mensen en het idee is nu om een ‘SVN Common’ aan te laten maken waar vrienden en leden van SVN zich kunnen aanmelden en op die manier elkaar snel kunnen vinden en met elkaar kunnen verbinden. Op deze manier zouden we binnen Common Easy een SVN netwerk kunnen organiseren om elkaar te helpen in tijden van ziekte. Houd je mailbox dus goed in de gaten en als je onze mailingen nog niet ontvangt, meld je dan hier aan.
Na het verhaal van Jeroen was er nog tijd voor een laatste hapje en drankje en keerden de eerste deelnemers alweer huiswaarts.
Zelf stapte ik om 20:30 uur weer in de auto samen met mijn reisgenoot van de heenreis die ik af kon zetten in Lelystad.
Het was weer een leuke bijeenkomst met inspirerende en mooie mensen. En om je mijn boodschap mee te geven welke ik tijdens de voorstelronde ook heb gedeeld: Zorg ervoor dat je jouw eigen ‘potje’ gevuld houdt! Want wat in jouw potje zit is voor jezelf, maar alles wat over de rand stroomt kun je inzetten voor een ander en de wereld. Dus, hoe cliché het ook klinkt, een betere wereld begint echt bij jezelf!
Groet,Dieke